Onze Diensten

Younity : specialisten, samen, voor u.

Business Immigration

Aandacht voor “compliance”

Indien immigratie steeds belangrijker wordt in een globale wereld, en ook voor België, dan is dit zeker zo voor “compliance” in de context van “corporate immigration”. Het is essentieel dat werkgevers en werknemers goed geïnformeerd zijn over audits en daarop voorbereid zijn. Wij geven advies over de verplichtingen inzake het bijhouden van documenten en over de gevolgen van inbreuken. Voorbereiding op audits maakt ook deel uit van onze diensten.

Bijstand aan ondernemingen en particulieren

Wij assisteren Belgische en internationale ondernemingen met het aanvragen van arbeidskaarten/gecombineerde vergunningen/Europese blauwe kaarten voor werknemers in België (Brussel, Vlaanderen en Wallonië), waarbij wij altijd rekening houden met de globale situatie (belastingen en sociale zekerheid, langdurig verblijf, nationaliteit, …).  Zo zorgen wij voor de voorbereiding en indiening van vergunningsaanvragen voor detacheringen (korte en lange duur) van hooggeschoolden en leidinggevenden van multinationals, maar wij staan ook werkgevers van artiesten en sportmensen en hun personeel, evenals van andere werknemers, bij om Belgische vergunningen te bekomen. Wij behandelen ook aanvragen van beroepskaarten voor ondernemers, consultants en andere zelfstandigen. Aanvragen van visa en Belgische verblijfsvergunningen voor werknemers, zelfstandigen en hun familieleden maken ook deel uit van onze diensten. Daarnaast adviseren wij ook over langdurig verblijf en vragen over nationaliteit.

Globale aanpak van internationale mobiliteit

Het belang van immigratie in een globale wereld blijft groeien, en ook voor België. Wij assisteren ondernemingen en particulieren van over de hele wereld om een immigratie-strategie te bepalen en om de nodige vergunningen te bekomen voor zowel EU als niet-EU onderdanen. Via 25 jaar ervaring in “corporate immigration” hebben wij uitstekende contacten ontwikkeld met vooraanstaande partners wereldwijd, hetgeen ons toelaat om globale/multi-jurisdictionele dossiers efficiënt te behandelen: het lidmaatschap van ABIL (Alliance of Business Immigration Lawyers), een internationaal netwerk van gerenommeerde “corporate immigration” advocaten in 22 landen, en van AILA GMS (American Immigration Lawyers Association – Global Migration Section) zijn 2 voorbeelden. Binnen ons kantoor werken wij nauw samen met de teams Arbeidsrecht en Bezoldiging om rekening te houden met alle belangrijke aspecten van internationale mobiliteit.

Contacteer ons

Door dit formulier in te vullen, gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken overeenkomstig ons privacy beleid.